Нойна
Нойна більше відома, як цукрове яблуко, також можете зустрічати назву "аннона". Цей фрукт дуже несхожий на всі звичні для нас фрукти. Плоди нойни за розмірами як невелике яблуко, зеленого кольору. Всередині плоду - кремова соковита м'якоть і до 60 чорних насінин. Коли фрукт дозріє, його можна їсти ложкою, попередньо розрізавши на дві частини. Фрукт варто спробувати особливо тим, кому бракує амінокислот, кальцію, вітаміну С.
Сезон: куштувати нойну у свіжому вигляді можна з червня по вересень
Де спробувати. Цукрове яблуко культивується на Антильських островах, в Індонезії, Індії, Південному Китаю, Філіппінах, Австралії, Африці, Південній і Центральній Америці.

Немає коментарів:
Дописати коментар